(Geavanceerde) instellingen

De (geavanceerde) instellingen of Basisopties stellen u in staat grote veranderingen in uw website door te voeren. Het gaat hier bijvoorbeeld om het aanpassen van de lay-out, de kleuren van uw website, het logo van uw onderneming en nog veel meer.

In principe hoeft u hier over het algemeen niet mee aan de haal, aangezien deze instellingen bij oplevering van uw website al zijn aangepast naar uw wensen. Mocht u onverhoopt toch veranderingen willen doorvoeren, zoals bijvoorbeeld het logo aanpassen of het aantal kolommen onder aan uw website, dan kunt u dit hier doen.

Basisopties Geavanceerde Instellingen

Zodra u bent ingelogd op uw website verschijnt de vertrouwelijke zwarte balk boven in het scherm van uw browser. Het zal u waarschijnlijk al zijn opgevallen dat hier een link staat naar de Basisopties van uw website. Door hier op te klikken wordt u doorverwezen naar de (geavanceerde) instellingen van uw website.

Dit zelfde menu kunt u – na inloggen op uw website – in de zijbalk vinden onder het menu-item Enfold.

Aan de rechterkant verschijnt nu een overzicht van de basisopties van uw website, beginnende met de instellingen voor de voorpagina van uw website en opties voor het instellen van uw bedrijfslogo. Aan de zijkant van dit overzicht ziet u een submenu om de instellingen van verschillende onderdelen van uw website te configureren. Bij elke instelling ziet u aan de zijkant tevens een korte uitleg over de functionaliteit hiervan. Wilt u bijvoorbeeld het aantal kolommen onderaan uw website terugbrengen over vergroten, dan kunt u deze instellingen vinden onder het kopje Footer. Wilt u de kleuren van uw website of het lettertype van uw gehele website aanpassen dan kunt u deze instellingen vinden onder het kopje Website Styling. Wilt u enkel een nieuwe link naar een social medium toevoegen dan kunt u deze invullen bij het kopje Sociale Links.

Over het algemeen beveel ik u aan hier zo min mogelijk te veranderen na de oplevering, tenzij dit echt nodig is, omdat verkeerde instellingen hier nogal rigoureuze gevolgen kunnen hebben voor zowel de ‘look-en-feel’ als de functionaliteiten van uw website.

Mocht u er niet uitkomen of wilt u veranderingen liever door mij uit laten voeren, neem dan gerust contact met mij op om de aanpassingen te bespreken.