Gebruikers toevoegen en verwijderen

Standaard beschikt uw website over een uitgebreid gebruikerssysteem waarmee u nieuwe gebruikers kunt toevoegen aan uw website. Eén van deze gebruikers bent u zelf; het account waarmee u ingelogd bent op uw website. Dit account is een beheerders-account, waarmee u toegang heeft tot alle functies van uw website. Om nieuwe gebruikers toe te voegen aan uw website navigeert u in de zijbalk naar Gebruikers. Aan de rechterkant krijgt u nu een overzicht van de huidige gebruikers van uw website, waaronder uw eigen account.

Gebruikers toevoegen aan uw website

Door op Nieuwe toevoegen te klikken kunt u een nieuwe gebruiker aanmaken. Hierbij krijgt u verschillende opties te zien die redelijk vanzelfsprekend zijn. De belangrijkste optie bij het aanmaken van nieuwe gebruikers is de rol die zij toegekend krijgen. Let er op dat deze niet op Beheerder” staat.

Een overzicht van de verschillende gebruikersrollen:

Beheerder
Deze rol is eigenlijk alleen weggelegd voor de beheerder(s) van uw website. Een account met deze rol heeft alle rechten op uw website en kan zelfs andere beheerders verwijderen. Geef deze rol dus enkel uit aan personen waarvan u zeker bent.

Redacteur
Een redacteur kan zowel berichten als pagina’s aanmaken en bewerken. Zoals de rol al doet vermoeden kan een redacteur ook berichten aanpassen die geschreven zijn door andere gebruikers.

Auteur
De rol auteur verschilt op een belangrijk punt van die van redacteur, namelijk dat deze gebruiker enkel zijn/haar eigen berichten kan aanpassen.

Schrijver
Een schrijver kan enkel berichten schrijven. Voordat deze gepubliceerd worden moeten deze ingediend worden bij een redacteur of beheerder.

Abonnee
De rol van abonnee is weggelegd voor de lezers van uw website. In principe heeft een abonnee geen rechten op uw website. Echter, het voordeel van deze gebruikersrol is dat lezers van uw berichten zich niet langer hoeven te identificeren bij het achterlaten van een reactie.

Afhankelijk van de functie van uw website kunt u nieuwe gebruikers aanmaken om bijvoorbeeld te helpen met het schrijven van nieuwsberichten. Met betrekking tot de laatste rol beveel ik het gebruik hiervan persoonlijk niet aan. Wilt u lezers de mogelijkheid geven een reactie achter te laten op uw berichten kijk dan eens naar de populaire Facebook Comments Plug-in.

Stap 11 >> (Geavanceerde) instellingen